First slide

Şokoladın səbəb ola biləcəyi xəstəliklər açıqlanıb

04 Aug 2021 rating_stars rating_stars rating_stars rating_stars rating_stars

Tez-tez şokolad yemək ürək-damar sistemi xəstəliklərinin, bəzi onkoloji xəstəliklərin və diabetin yaranması risklərini artırır.

Press.az-ın məlumatına görə, bu barədə Britaniya Ürək Fondunun açıqlamasında deyilir.

Mütəxəssislərin fikrincə, bu qida növünün əsas təhlükələri yüksək şəkər və zənginləşdirilmiş yağ səviyyəsidir. Hesab olunur ki, bu məhsullar böyük həcmdə istehlak olunduğu təqdirdə orqanizm üçün həddən artıq təhlükəli ola bilər.

Həkimlər hər hansı bir mənfi fəsaddan qaçmaq üçün gündə 56 qramdan çox olmayaraq şokolad yeməyi və şokolad seçimində yüksək kakao tərkibli məhsullara üstünlük verməyi tövsiyə edir.

Oxşar xəbərlər
OTACI
OTACI