Gah dolma yumşaq alınmır, gah da kotletlər taxta kimi quru olur. Hələ daş kimi bərk kababdan danışmırıq. Bunların səbəbini isə çox vaxt istifadə etdiyimiz ətin keyfiyyətində görürük. Təbii ki, ət yeməklərinin hazırlanmasında bunun da rolu var. Amma bir çox problemlər bilgisizliyimizdən irəli gəlir.
Press.az mal və qoyun ətinin hissələrindən hansı xörəklərin daha dadlı alınacağı haqda qeydləri təqdim edir.
Mal əti
Boğaz hissə- Şorbalar, qiymə və içliklər
Bel hissə- Şorbalar, kotlet, qulyaj
Kürək hissəsi- qaynadılmış və yumşaq tikələr, şorbalar
File- Bütöv qalın və nazik tikələr, bifşteks, langet və s.
Yarısümüklü hissə- isti xörəklər, sümüklü şorbalar, bulyon
Sümüklü hissə- qaynadılmış və hisdə bişirilən ətlər, kabab, kotlet,dolma, küftə
Arxa hissə- Hisdə bişirilmiş və qaynadılmış ət, kotlet, qiymə, şorba, dolma və bulyon
Çiyin hissə- şəffaf bulyonlar, kotlet, qiymə, dolma
Döş əti- qaynadılmış, müxtəlif salatların hazırlanmasında istifadə etmək olar
Alt hissə(qasıq) - qiyməli xörəklər
Ön və arxa ayaqlar- qovurma və xaş
Publika.az