logo
First slide

Tez-tez qırmızı ət yeyənlərin DİQQƏTİNƏ! - Xəbərdarlıq edildi - VİDEO

01 Aug 2020 rating_stars rating_stars rating_stars rating_stars rating_stars

İnsanların əksəriyyəti ətli yeməkləri, ət qızartmasını xoşlayır. Belə yeməklərə Azərbaycanda tələb daha çoxdur.

Araşdırmalar nəticəsində qırmızı ətin insan orqanizmi üçün bir çox zərərləri ortaya çıxıb.

Məlumata görə, qırmızı ətin (mal, qoyun əti) tez-tez qəbulu böyrək çatışmazlığının, eyni zamanda ani ölümün, ürək-damar və bəzi xərçəng növlərinin riskini artırır.

Bunu nəzərə alaraq elm adamları qırmızı ətin qəbulunu azaltmağı ya da əvəzinə balıq və toyuq əti yeməyi tövsiyə edirlər. 

Publika.az

Oxşar xəbərlər