First slide

Qaraciyəri dağıdan 5 səbəb

21 May 2022 rating_stars rating_stars rating_stars rating_stars rating_stars

B3 vitamini, A vitamin və şirin meyvələrin miqdarını azatlmaqla qaraciyərin sağlamlığını qorumaq olar.

Alman həkimləri qaraciyərin məhv olmasının qarşısını almaq üçün bəzi qrup qidaları gündəlik rasiondan çıxarmağı tövsiyə edir.

İlk növbədə A, B3 vitaminləri, BAD-lar. Bu iki vitaminli qidaları da çox yemək olmaz.

Eləcə də güclü təsir edən ağrıkəsici və ya parasetamol içmək də qaraciyəri zədələyir.

Fruktoza – yəni çiy meyvələr qaraciyər piylənməsinə səbəb olur. 100 qram almada 100 ml şirin qazlı içkidən çox fruktoza var. Fruktoza qaraciyərin düşmənidir.

Son zamanlar içkiyə bağlı qaraciyər piylənməsi və siroz çoxalıb. Alman həkimlər kişilər üçün gündəlik norma 2 qədəh pivə və ya şərab, qadınlar üçün bundan 2 dəfə az norma təyin ediblər.

Bundan artıq miqdarda içmək qaraciyəri sonunda məhv edir.

//bakupost.az

Oxşar xəbərlər
OTACI