First slide

Hansı qidaların birləşməsi təhlükəlidir?

11 Oct 2021 rating_stars rating_stars rating_stars rating_stars rating_stars

 

Qidalanma mütəxəssisi Yelena Solomatina “Sputnik” radiosuna verdiyi müsahibədə təhlükəli məhsul birləşmələrini açıqlayıb.

Press.az xəbər verir ki, dietoloq xüsusilə kartof və ya makaronu ətlə yeməyin əleyhinədir.

“Bunun bir səbəbi var: ət mədədə həzm olunan və xlorid turşusu tələb edən bir məhsuldur, ancaq mədədəki nişastalı qidalar bunu tələb etmir.

Bəzi tərəvəzlərin də birləşməsi yaxşı nəticə vermir. Məsələn, pomidor və xiyar salatından çox istifadə etməyin. Ancaq burada hər şey fərdidir, bir çox insan lazımi miqdarda salat yeyir və özlərini əla hiss edir”, - ekspert bildirib.

Solomatina qeyd edib ki, məhsulların kimyəvi tərkibinin xüsusiyyətlərinə görə südlü qəhvə çox içməməlisiniz: “Bir fincan içsəniz, belə bir şey olmayacaq. Lakin çox miqdarda qəhvə və çay həzmi çətinləşdirəcək”.

Oxşar xəbərlər
OTACI
OTACI